Τεχνικά

Αισθητήρες Παρκαρίσματος

Εκτύπωση σελίδας

Η MEAT & DORIA εισήγαγε προσφάτως στην ευρεία γκάμα αισθητήρων της, μία ακόμη κατηγορία, αυτή των αισθητήρων παρκαρίσματος. Αυτό το είδος αισθητήρα βρίσκεται στον εμπρός και στον πίσω προφυλακτήρα του οχήματος, ως εξάρτημα πρώτης τοποθέτησης  και λειτουργεί χρησιμοποιώντας τεχνολογία radar.

Όταν το όχημα ελίσσεται σε πολύ χαμηλές ταχύτητες οι αισθητήρες παρκαρίσματος μετρούν τις αποστάσεις με χρήση υπέρηχων και παράγεται ένας προειδοποιητικό διακεκομμένο ηχητικό σήμα στην καμπίνα τον επιβατών. Όσο πιο κοντά βρίσκεται το όχημα στο εμπόδιο, τόσο πιο σύντομα είναι τα διαστήματα μεταξύ δύο τόνων. Όταν η μέση απόσταση του οχήματος από τα εμπόδια είναι μικρότερη των 30 εκατοστών το διακεκομμένο σήμα γίνεται συνεχές, προειδοποιώντας τον οδηγό για επικείμενη σύγκρουση.  Τα οχήματα τα οποία εξοπλίζονται με σύστημα infotainment εμφανίζουν στην οθόνη του συστήματος ένα σχέδιο του εμποδίου και της πραγματικής απόστασής του από το όχημα κατά τους ελιγμούς. Σε πιο πολυτελή αυτοκίνητα οι αισθητήρες παρκαρίσματος συνεργάζονται με τις περιμετρικές κάμερες και δίνουν την δυνατότητα στον οδηγό να εκτελέσει μανούβρες ακριβείας κατά το παρκάρισμα.

Οι αισθητήρες αυτοί είναι αντίστοιχοι των εργοστασιακών (πρώτης τοποθέτησης) και ως εκ τούτου οι αισθητήρες της MEAT & DORIA δεν είναι universal. Μπορούν όμως να βαφτούν στο χρώμα του εκάστοτε προφυλακτήρα.

–  Μετάφραση πληροφοριών από το τεχνικό τμήμα της Meat&Doria Srl. 

Χρειάζεστε περισσότερες πληροφορίες; Επικοινωνήστε μαζί μας

Επιστροφή στη κορυφή της σελίδας