Τεχνικά

Ηλεκτρονική Μονάδα Ελέγχου OPEL – ISUZU 70015/1

Εκτύπωση σελίδας

Συχνά λαμβάνουμε παράπονα για την ECU 70015/1. Το βασικό παράπονο είναι ότι η ECU σταματά να λειτουργεί και χρειάζεται αντικατάσταση.

Θα θέλαμε να ξεκαθαρίσουμε πως το πρόβλημα δεν οφείλεται σε κατασκευαστικό παράγοντα. Αντιθέτως προκαλείται από υπερβολική καταπόνηση των εσωτερικών εξαρτημάτων της ECU.

Ας δούμε τις δύο πιο συνηθισμένες περιπτώσεις:

  1. Πετρέλαιο να έχει εισχωρήσει στην ECU: αυτό μπορεί να συμβεί καθώς η ECU είναι τοποθετημένη ακριβώς κάτω από την αντλία καυσίμου. Ο ρυθμιστής πίεσης του καυσίμου εξαιτίας υψηλών θερμοκρασιών και φορτίου, χάνει ένα πλαστικό μέρος του και παρουσιάζει διαρροή. Έτσι, σταγόνες πετρελαίου μπορεί να εισχωρήσουν στην καλωδίωση του ρυθμιστή και προχωρούν μέσα από το κάλυμμα των καλωδίων έως την ECU, γεμίζοντας την με πετρέλαιο.
  2. Υπερθέρμανση της ECU ή έντονοι κραδασμοί: πάλι εξαιτίας της θέσης της (σε πολύ θερμό σημείο του χώρου του κινητήρα), η ECU μπορεί να υπερθερμανθεί με αποτέλεσμα να λιώσουν τα εσωτερικά κυκλώματα και να σταματήσει να λειτουργεί.

Για την αποφυγή των παραπάνω προβλημάτων, σας συνιστούμε να προβείτε στις ακόλουθες κινήσεις πριν την αντικατάσταση της ECU:

  1. Ελέγξτε τον ρυθμιστή πίεσης της αντλίας καυσίμου: Δεν πρέπει να εισέρθει καύσιμο στην καλωδίωση σε καμία περίπτωση. Αν υπάρχει διαρροή αντικαταστήστε τον ρυθμιστή της αντλίας. Στεγνώστε την καλωδίωση και τις ενώσεις των καλωδίων, αδιαβροχοποιώντας με σιλικόνη για την αποφυγή της επανεμφάνισης του ίδιου προβλήματος.
  2. Αν είναι απαραίτητη η αντικατάσταση της ECU, βρείτε ένα νέο πιο κατάλληλο μέρος για την τοποθέτηση της καινούργιας μονάδας, μακριά από θερμά σημεία και κραδασμούς. Έντονοι κραδασμού σε συνδυασμό με υψηλές θερμοκρασίες μπορεί να προκαλέσουν ζημιά στα εσωτερικά κυκλώματα. Αν είναι εφικτό, απομονώστε την ECU από τους κραδασμούς χρησιμοποιώντας ελαστικά παρεμβύσματα στις βάσης στήριξής της. Επίσης μπορεί να χρειαστεί να επιμηκύνετε την καλωδίωση ώστε να φτάνει μέχρι την νέα θέση της

H MEAT & DORIA έχει 89 μοναδικούς κωδικούς για ηλεκτρονικές μονάδες ελέγχου. Μπορείτε να δείτε την πλήρη λίστα προϊόντων και εφαρμογών εδώ : www.meat-doria.com

Χρειάζεστε περισσότερες πληροφορίες; Επικοινωνήστε μαζί μας

Επιστροφή στη κορυφή της σελίδας