Τεχνικά

Πεταλούδα Εισαγωγής 7518136

Εκτύπωση σελίδας

Συχνά λαμβάνουμε παράπονα σχετικά με τον συγκεκριμένο κωδικό βαλβίδας. Τα πιο συνηθισμένα παράπονα είναι τα εξής:

  • Ο κινητήρας μπαίνει σε λειτουργία ασφαλείας (safe mode)
  • Λάθος λειτουργία της πεταλούδας
  • Σφάλμα με κωδικό P0638 “έλεγχος πεταλούδας – ανοιχτό κύκλωμα”

Τα παραπάνω προβλήματα δεν μπορούν να αποδοθούν σε κατασκευαστικό ελάττωμα της πεταλούδας, η οποία είναι κατασκευασμένη ακολουθώντας τις προδιαγραφές του εργοστασιακού προϊόντος (ΟΕΜ).

Εάν αντιμετωπίζετε τα παραπάνω προβλήματα, είναι σκόπιμο να εκτελέσετε τις εξής δοκιμές:

1) Βεβαιωθείτε ότι η εκκίνηση έχει γίνει ΕΙΔΙΚΑ από τη μονάδα ελέγχου: η ECU πρέπει να “αναγνωρίσει” το νέο εξάρτημα και να σβήσει τον κωδικό σφάλματος ο οποίος δημιουργήθηκε από την προηγούμενη βαλβίδα. Αν απλά εγκαταστήσετε την νέα πεταλούδα χωρίς να γίνει αναγνώριση από την ECU, η ECU θα συνεχίσει να διαβάζει την προηγούμενη βαλβίδα. Ως αποτέλεσμα ο κινητήρας θα συνεχίσει να λειτουργεί σε λειτουργία ασφαλείας.

2) Ελέγξτε προσεκτικά αν η καλωδίωση έχει συνδεθεί σωστά κατά την εγκατάσταση: Στα πρώτα μοντέλα που παρήχθησαν από το εργοστάσιο η πεταλούδα ήταν κατασκευής WAHLER. Από το 2009 και μετά αντικαταστάθηκε με πεταλούδες της Pierburg ή της Marelli, τόσο στην πρώτη τοποθέτηση όσο και στο aftermarket. Σε κάθε περίπτωση, η πεταλούδα της WAHLER, μπορεί να αντικατασταθεί με μία της PIERBURG ή της MARELLI, χρησιμοποιώντας έναν αντάπτορα για την καλωδίωση (ο οποίος παρέχεται με την πεταλούδα). Αυτή η καλωδίωση είναι απαραίτητη, γιατί ο αριθμών των ακίδων στην φύσα των δύο μοντέλων είναι διαφορετικός.

Επομένως, η χρήση του αντάπτορα είναι απαραίτητη, αλλιώς το εξάρτημα δεν θα λειτουργήσει.

3) Ελέγξτε για παρουσία νερού ή ξένων σωμάτων (σκόνη κτλ.): λόγω της θέσης της πεταλούδας, είναι πιθανό σε συγκεκριμένες περιπτώσεις, να εισέρθει νερό ή σκόνη στο ηλεκτρικό κύκλωμα προκαλώντας μη αναστρέψιμη βλάβη στα εσωτερικά κυκλώματα. Αν με έναν οπτικό έλεγχο είναι ορατά ίχνη οξείδωσης (στην φύσα και στην καλωδίωση), είναι πολύ πιθανό η καλωδίωση να έχει υποστεί φθορά και η αντικατάστασή της να είναι απαραίτητη. Ο αντάπτορας διαθέτει ειδική στεγανοποίηση, ώστε να αποτρέπεται η εισχώρηση νερού στις συνδέσεις.

Η HOFFER έχει μια εκτενή γκάμα πεταλούδων εισαγωγής. Περισσότεροι από 360 κωδικοί για διάφορες εφαρμογές. Μπορείτε να δείτε την πλήρη λίστα προϊόντων στο : www.meat-doria.com

Χρειάζεστε περισσότερες πληροφορίες; Επικοινωνήστε μαζί μας

Επιστροφή στη κορυφή της σελίδας